4 Haziran 2008 Çarşamba

IBM staj sınavı

Evet dün IBM in bilenler vardır staja kabul etmeden önce yaptığı bir sınav vardır ona girmiş bulunuyorum. Kısaca bir açıklayayım dedim.
IBM internet üzerinden staj başvurusu yaptırıyor daha sonra da bu başvurulardan uygun gördüğü bir çok kişiyi staj için bir sınava çağırıyor bir çok kişi dedim çünkü 1000 kişi falan giriyor herhalde.
Yalnız bu sınavla stajyer alıp ne işe yarayacağını anlamış değilim. Başvuruken çalışmak istediğimiz projeleri belirtiyoruz sınavda şekille falan uğraşıyoruz acaba projelerde de bizlere paint ile şekil falan mı çizdirecekler de şekil algılama kapasitemizi yükseltiyorlar :D Tabi bilmiyoruz onların bileceği iş işe yarıyor ki her sene bu şekilde stajyer alıyorlar.
Gelelim sınava sınav 3 part halinde toplam 95 soru.
1. part tamamen alfabedeki harflerle ilgili sıradaki ne olur cinsindendi ve toplam 40 soru.
2. part şekiller var onların içinde de şekiller var böyle karmaşık bir şeyler yine bunlardan sonra ne gelir şeklinde ve toplam 30 soru.
son bölüm ise 25 soruluk matematik soruları işte ÖSS den bilinen problem tarzı sorular. Tavsiye edilen zaman kullanımı ise sırasıyla 15,15 ve 30 dk. Bu arada sorular ingilizce tabi.
İşte sınav kısaca bunlardan ibaret bu arada sınav sonrası oradaki görevlilere sordum "Elimizdeki projelere göre stajyer alıyoruz sayısı her sene değişiyor geçen sene 250 kadar kişi aldık bu sene elimizdeki projeler az o yüzden 100'e yakın kişi alacağız." dediler. Sınav sonuçları da 10 gün içerisinde açıklanacakmış. Hadi bakalım hayırlısı.
Bilginiz olsun diye ....

Hiç yorum yok: